Godt innhold på nettsider

- av Robert Herland

Nettinnhold må være like godt når det er kaldt

Special Agent Dale Cooper i Twin Peaks med en damn fine cup of coffee.

Special Agent Dale Cooper i Twin Peaks med en damn fine cup of coffee.

Godt innhold på nett er som en damn fine cup of coffee. Du betaler villig hva det koster og tar gjerne en liten omvei for å få tak i det. Og det er like godt når det er kaldt.

Et par ganger i uka kjøper jeg morgenkaffen på Kaffebrenneriet. Kjører til og med en omvei med 37-bussen for å handle en medium dagens, betaler 27 stive kroner og balanserer det varme pappkruset nesten like fullt til kontoret. Så nipper jeg til de gyllne dråpene mens jeg sjekker e-post og gir meg i kast med WordPress og EPiServer.

Kvalitet til siste dråpe

Og mens jeg jobber meg varm og konsentrert blir den siste skvetten med kaffe kald og gjennomsiktig. Det skjer hver gang. Men hver gang drikker jeg likevel denne siste skvetten, og hver gang tenker jeg at jøss, den smaker jo fortsatt godt. Den smaker ikke det samme som når den er varm, men det er fortsatt kvalitet i smaken.

Traktekaffen vi har på kontoret er faktisk ganske god. Når den er varm. Men når den blir lunken er den ganske kjip, og det kunne ikke falle meg inn å drikke det siste, kalde, beske bunnskvipet.

Sånn er det med innhold på nett også. Det hjelper ikke at det strutter av relevans, godt språk og fokus på brukeroppgavene når nettsiden lanseres, hvis kvaliteten snart rives i fillebiter av tidens tann og organisasjonens klamme hender.

Forvaltning, forvaltning, forvaltning

Jeg er blant dem som synes innholdsforvaltning er gøy. Fordi det gir resultater hvis du gjør det skikkelig. Det er den gamle leksa om å lage en strategi for hvordan innholdet skal forvaltes og hvem som skal forvalte det. Og deretter faktisk gjøre det – hver dag.

Da er det mulig å opprettholde god kvalitet over tid, slik at brukerne finner det de leter etter og får løst oppgavene sine – også i morgen.

Stone cold, still gold

Innhold på nett er ikke alltid rykende varmt og nytrukket. Det skal det heller ikke være. Det kan være steinkaldt og statisk, og fortsatt være gull verd. Men det må ha konstant høy brukskvalitet. Ellers er det ingen som gidder å ta omveier for å besøke nettsiden din eller legge igjen ei krone.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *